Vi over seksti møre og romsdal

vi over seksti møre og romsdal

Brita Bratland (1910-1975) (bilete) frå Edland i Vinje, gift med Sondre Bratland, var ei av dei sentrale songkjeldene på 1900-talet. Han spela fleire gonger i NRK, første gong i 1949. Han hadde og lært slåttar.M. Han fekk også mange andre heiderstitlar. Mange av opplysningane her er henta derifrå. Rikard Berge meiner han hadde så stor påverknad på spelet at han kallar den første fjerdeparten av 1800-talet for Luråstida. Han spela også i NRK. Organisasjonen ledes av et landsstyre på sju personer, valgt for to år av landsårsmøtet. Ho spela ikkje berre med fingrane, men med heile kroppen, vert det fortalt.

Videos

Big Tits Ellie Boulder Moans Loud For Big Cock, Hot Cum All Over Stomach. vi over seksti møre og romsdal

Bedrifter Industrimuseum: Vi over seksti møre og romsdal

Det spelet han lærde av Halvor Flatland var direkte vidareføring av Myllarspelet: Halvor Flatland hadde sitt spel særleg frå far sin Hans Flatland. Han lærde å spele som ungdom i heimegrendene og byrja også å lage feler. Også heime i Seljord spela han klassisk musikk både på fiolin og orgel, også i samspel med andre. Han vart æresmedlem i Østerdalslaget i 1991 og i Hedemark Folkemusikklag i 1993. Men Haugerud hadde også mykje Myllarspel frå Knut Dahle (1834-1921). Han ville ikkje vite av noko saging med bogen, det merker ein og i slåttetradisjonen etter Magne, tunge og lette taktdelar er ofte samanbundne.

Profilar - Folkedans: Vi over seksti møre og romsdal

Han var eit naturtalent å rekne, og vart ofte kalla flatfelas Myllargut. Gladheim var veikhelsa, og i 1901 reiste han til USA for å bli betre. Bull reiste på konsertturne til USA i 1852 og var der heilt til 1857. I mange år spela han saman med KES Lund på piano, og samtidig spela han gamaldans i Grådals Trio.

En Kommentar på “Vi over seksti møre og romsdal”

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *